marți, 17 martie 2009

Coppa Milano-Sanremo 2009















































































































Vineri 13 martie, incepand cu ora 16:00, din Piata Domului din Milano s-a dat startul raliului Coppa MILANO-SANREMO, a VII editie evocativa, un eveniment care anul acesta a atras la start 132 de echipaje din intreaga lume. Anul acesta alaturi de echipajele din Italia (normal, majoritare), Elvetia, Germania, Suedia, Franta, Austria, Anglia au fost prezente si numeroase echipaje din estul Europei, 24 de echipaje din Rusia (multe insa cu masini inchiriate) si doua din Polonia.


La start s-au aliniat foarte multe vehicule istorice antebelice, multe dintre ele extrem de rare, produse de marci precum Hispano Suiza, Alvis, M.G., B.M.W., Riley, Alfa Romeo. La categoria "clasic" ne-au atras atentia Fiat 124 Abarth, A.C., Porsche 356, Mercedes 190 SL si B.M.W. 2002.

Taxa de participare la raliu este de 2800 de euro. Raliul debuteaza vineri pe circuitul de la Monza, unde au loc probe libere. In cursul aceleiasi zile are loc prezentarea automobilelor in piata Domului dinMilano. Sambata dimineata , din aceeasi locatie, se da startul raliului, parcurgandu-se segmentul Milano-Genoa, pentru ca duminica sa fie parcurs segmentul Genoa-Sanremo. Manifestarea evoca celebrul raliu Milano-Sanremo a carui prima editie e avut loc in anul 1906.
Clasamentul raliului :

1) Passanante Mario / Messina Francesco FIAT 508 C 1938
2) Cané Giuliano / Galliani Lucia ASTON MARTIN Intl. Le Mans 1930
3) Viaro Luciano / Colpani Maurizio ALFA ROMEO 6C 1500 Super Sport 1928
Cane si Viaro sunt doi dintre cei mai renumiti si galonati piloti italieni de vehicule istorice, care de fiecare data cand se infrunta isi impart victoriile monopolizand podiumurile. Ei au in multe curse un statut de piloti profesionisti, nu de putine ori pilotand masini puse la dispozitie de diversi colectionari sau muzee (cum e cazul masinii A.R. pilotate de Viaro in aceasta cursa ca si la MM 2008 unde s-a clasat pe prima pozitie). Mario Passante reprezinta un nume relativ nou in lumea curselor de vehiculelor istorie, insa anul trecut (din cate stim) a mai repurtat o serie de victorii importante. De urmarit in viitor acest duel care dupa cate se pare devine deja constant unul in trei.
Mai multe detalii, fotografii, si imagini puteti gasi pe site-ul oficial al manifestarii



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu