joi, 7 ianuarie 2010

M-uri in filmul "Parasutistii"


Astazi 7 ianuarie postul B1 TV difuzeaza incepand cu ora 23:00 filmul artistic romanesc "Parasutistii" realizat in anul 1972. In acest film M-urile militare (modelele M59 si M461) au numeroase aparitii, dupa parerea mea cea mai consistenta prezenta in filmografia romanesca. O alta aparitie interesanta, "pe patru roti" este un Fiat 1500 Cabriolet, care a "supravietuit" pana astazi din pacate insa este incomplet. Vizionare placuta !!!

4 comentarii:

  1. Fiatul 1500 rosu pe care il conduce Florin Piersic(comandantul Luncan)a mai aparut avand culoarea albastra si in filmul"Liceenii in alerta"...????

    DAN

    RăspundețiȘtergere
  2. Accea e o alta masina de acelasi tip, care pe timpuri era parcata in subteran la Bucur Obor, In Bucuresti mai exista inca una , de culoare alba.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mutumesc pentru informatie,gresesc daca spun ca Fiatul 1500 albastru il vedeam mereu parcat pe la mijocul strazii care face legatura intre Mosilor si Calea Claras,oricum prin anul 2000 a disparut din acel loc si nu l-am mai vazut.
    Prin anii '84-'87 fiind copil bunica ma trimetea sa iau paine la "Cuptorul de Aur" pe Calea 13 Septembrie, nu stiu cum se facea dar de fiecare data vedeam un Citroen Ami in mers ba chiar o data a oprit propietarul sa-si cumpere paine si atunci am avut ocazia sa-l studiez mai cu atentie.Culoarea masini era vernil cu plafon alb, propietarul era un pensionar si masina se afla atunici intr-o stare exceptionala.
    Eu eram atunci ca si acum pasionat de RENAULT 16,dar aceasta masina mi-a atras atentia de cate ori o vedeam,ai ideie daca in Romania mai exista asa ceva...???,varianta Ami8 mi se pare cea mai reusita.

    DAN

    RăspundețiȘtergere
  4. Posibil, cel alb dupa 90 era in zona Pta Rosseti. Stiu si AMI-ul insa nu l-am mai vazut in ultimii 15 ani.

    RăspundețiȘtergere