joi, 11 martie 2010

Proiectul AERO (VII) - Articol de acum 35 de ani


Desi n-as fi crezul ca Revista Autoturism mai are secrete, am descoperit anul trecut, in numarul din august 1975, un articol despre automobilul meu Aero. Bucuria a fost mare insa acum am o problema, cum se spune "s-a nascut o intrebare" : cum de mi-a scapat articolul asta atata vreme ? Mare mi-a fost uimirea, autocritica tot trebuia sa mi-o fac intr-o zi si drept pedeapsa am sa iau la mana toata colectia Autoturism. Ce e interesant la articol e folosirea termenului de automobil "istoric" atat de actual astazi insa la vreme aceea uzual era intalnit cel de "masina/automobil de epoca".

4 comentarii:

  1. Interesante sunt atat termenul utilizat "automobil istoric" cat si prezentarea in revista Autoturism. Cred ca neobisnuita asociere provine din traducerea articolului original din limba franceza. Probabil un redactor de la Autoturism a tradus "mot a mot" deoarece in niciun caz nu am intalnit acest termen in Autoturism, Almanah Auto sau Sport si Tehnica. C.Tase

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu ma intreb cum de n-ai vazut articolul mai devreme... mai ales ca articolul e deja prezentat pe blog in august 2009!

    Arhiva de fotografii folosite pentru articole Autoturism oare o mai exista? Imaginea de mai sus e extraordinar de frumoasa.

    Adrian

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai dreptate Adrian, am scris eronat saptamani, era vorba de luni (am corectat), stiu ca l-am prezentat, insa la momentul acela n-am insistat asupra lui. Problema ramane valabila, desi de vreo 30 de ani vanez tot ce e legat de masina asta articolul mi-a scapat pana anul trecut. Ca unul care a invatat sa citeasca pe revista Autoturism m-am gandit sa trag un semnal de alarma, uneori suntem superficiali si trecem fara sa e dam seama peste lucruri importante.

    Referitor la arhiva foto a revistei Autoturism ea nu exista, n-a exista niciodata , totul s-a risipit si din pacate cum ati observat nu mai exista nici revista Autoturism pe piata, ea continua sa apara insa e distribuita exclusiv membrilor A.C.R.

    RăspundețiȘtergere
  4. Apropo de imagine cred ca e facuta pe DN1, undeva intre Poliesti si Campina.

    RăspundețiȘtergere