marți, 13 aprilie 2010

Reclama Opel

Intr-o carte tehnica publicata in perioada interbelica, pe care o voi prezenta cu alta ocazie, am gasit o reclama a reprezentantei GM din Timisoara. Cum modelul care ilustreaza reclama este un Opel Super Six sper ca materialul sa le produca o bucurie celor doi cititori au blogului care poseda astfel de masini. Interesanta nu este numai reclama ci si fotografia, realizata in Romania, dupa placa de inmatriculare de rodaj, in formatul W _ _ _ _ .

3 comentarii:

  1. Poza aceasta am pus-o in rama, multumesc. M-am interesat, IC Bratianu in TM este o strada intr-o zona verde, fara cladiri. Eu cred (si ma voi interesa in continuare) ca alta strada a purtat numele acesta inainte de razboi. Referitor la numar, W este interesant - poate fi o litera neutra , dar ar putea veni si de la ceva, de ex. "Wagen, masina". C.Tase

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca ti-a placut. Trebuie gasita o harta veche a orasului, posibil si ca zona sa fi fost demolata . "W" daca imi amintesc bine venea de la "Werke", senzatia mea e ca doar fabricantii/dealerii puteau inmatricula masini cu aceste numere. Oricum s-au utilizat pana in anii '60, am vazut in fotografii de arhiva si M-uri cu astfel de numere, scrise cu rosu pe fond alb.

    RăspundețiȘtergere
  3. Fosta strada I.C. Bratianu este actualul bulevard General Ion Dragalina, insa cladirea in care a fost reprezentanta Opel in perioada interbelica, nu mai exista. In locul ei s-a costruit prin anii '60 un bloc.

    RăspundețiȘtergere