luni, 6 septembrie 2010

I Sueta colectionarilor

Duminica 5 septembrie am avut placuta surpriza sa fiu invitat la un eveniment inedit. In timpul saptamanii trecute au debutat primele discutii referitoare la o intalnire duminicala organizata fara anunturi publice, fara un program strict si mai ales fara stres sau reprosuri pentru cei absenti. Singura conditie de participare a fost participarea cu o masina interbelica. Reteta e simpla : se lanseaza ideea plimbarii printr-o invitatie pe email. Daca sunt doi sau mai multi amatori proiectul prinde viata. Duminica traseul a fost unul exclusiv urban. Ne-am dat intalnire la garajul unuia dintre participanti, ocazie cu care am realizat fotografia a doua. Fiind un cartier vechi al capitalei, privind prin obiectiv am avut pentru o clipa senzatia ca ma aflu in Bucurestiul interbelic. La Piata Unirii ne-am intersectat cu una din statuile din Piata Universitatii, plecata la plimbare pentru a face loc santierului unui parcaj subteran. In trafic oameni extaziati de inedita caravana. Doi soferi neatenti au fost la un pas sa se ciocneasca uitand ca se afla la volan. Pe Bulevardul Aviatorilor am avut senzatia ca am ajuns la Londra, se circula pe partea stanga a drumului. Toti participantii si-au exprimat regretul pentru pierderea ultimelor strazi pavate cu piatra cubica din Bucuresti insa am cazut de acord ca pentru vehicule istorice un drum asfaltat e varianta ideala. Ajunsi in parcul Herastrau am avut neplacerea sa constatam ca terasele, fie ele "simple" sau "de figuri" duminica "sunt vorbite" sa deschida la ora 12. Am reusit sa convingem una sa ne serveasca si ne-am asezat la sueta. Dupa vreo ora am plecat iar la drum, destinatia fiind cartierul Cotroceni ale carui stradute pustii ne-au oferit ragazul de a admira superbele constructii interbelice salvate ca prin minune de la demolare. Am alimentat la o micuta benzinarie. Fiind slab populata mi-am permis luxul de a prepara 4 "spritzuri" pentru "calul" meu (4,5 litrii de benzina + uleiul de amnestec aferent). A fost o zi superba pentru care trebuie sa multumesc tuturor participantilor. Ma grabesc sa-mi verific emailul, astept cu nerabdare urmatoarea invitatie la Sueta colectionarilor !

3 comentarii:

  1. Se accepta si motocicletele la sueta? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. O zi deosebita pentru care multumesc participantilor. Am reusit sa reeditam partial parfumul de epoca si a fost o relaxare totala pentru toti o evadare din realitatea noastra de zi cu zi.

    Calin

    RăspundețiȘtergere
  3. Sper sa fiu in asentimentul colegilor raspunzand ca , orice are roti si e interbelic, va fi o incantare sa ne insoteasca.

    RăspundețiȘtergere