duminică, 24 octombrie 2010

II Sueta Colectionarilor






Incurajati de vremea frumoasa de sambata 23 octombrie ne-am luat inima in dinti, haine grose si masinile antebelice de prin garaje si la ora 10 am ajuns la Parcul Carol. Din cateva autocare tocmai debarcasera cateva zeci de elevi veniti sa viziteze Muzeul Tehnic "Dimitrie Leonida". Bucuria din ochii micutilor ne-a facut sa uitam de frig si pana la sosirea celui de-al saselea participant temperatura a crescut fiind numai buna de o plimare cu masina decapotata. M-am gandit sa le fac o surpriza participantilor asa incat am condus coloana in cartierul Dorobanti de unde l-am preluat pe dl Dan Basiliade (foto jos), presedintele Automobil Clubului Regal Roman (A.C.R.R.). Dl. Dan C. Basiliade a fost extrem de surprins de neobisnuita vizita si a acceptat pe loc sa ne insoteasca pana in Parcul Herastrau, Ajunsi la Restaurantul Pescarus am stat pret de o ora la "o sueta" ca doar asta era si scopul intalnirii. Povestile dlui presedinte Dan C. Basiliade despre A.C.R.R. au inceput cu tragicul final al acestei asociatii petrecut in anul 1947. Intr-o seara in curtea clubului din Str. Stirbei Voda nr. 24 au descins doua camioane cu tovarasi de la Ministerul Afacerilor Interne care au dat buzna in salonul clubului. Asistenta a fost anuntata ca locatia trebuie parasita in maxim in maxim 24h, in caz contrar mebrii clubului urmand sa fie arestati. Ne-am despartit cu mare regret de dl. Dan C. Basiliade si minunatele sale povesti despre automobilismul de odinioara cu promisiunea ca peste o saptamana o sa organizam o noua intalnire, de data asta la sediul A.C.R.R.. Masinile antebelice vor intra in conservare pana la primavara, asa incat pana la un nou eveniment va las sa admirati fotografiile si sa parcurgeti un material legat de Automobil Clubul Regal Roman, cu speranta de a nu-l confunda cu A.C.R., asociatie fondata in 1967.

http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/documentar/automobil-clubul-regal-roman-epopeea-continua-131334.html

2 comentarii:

  1. Interesanta prezentarea ACRR-ului. Sa intelegem ca cei care prezideaza ACR-ul sunt niste epigonii care nu au ce cauta in functiile respective?

    RăspundețiȘtergere
  2. Întocmai. Îl cunosc pe Dl. ing. Basiliade, şi îi urez mult succes în epopeea dumisale de recuperare a unor comori de care azi restului lumii nu-i mai pasă.

    RăspundețiȘtergere