joi, 31 martie 2011

Techno Classica Essen 2011












In perioada 30 martie - 3 aprilie 2011 s-a desfasurat a 23-a editie Techno Classica Essen, cel mai important targ dedicat vehiculelor istorice, http://www.siha.de/tce_uk.php . Timp de trei zile am alergat pana la epuizare pentru a putea cuprinde cele 17 hale expozitionale. Arhiva AUTOMOBILIA s-a imbogatit cu peste 1000 de fotografii. La eveniment a participat un numeros grup de colectionari romani (14). Firmele Mercedes, B.M.W., Audi, Opel, Volkswagen si Skoda au avut standuri propri in care au fost expuse exemplare din colectiile oficiale dar si automobile detinute de pasionatii din cluburile monomarca. Oferta de piese, accesorii si cartii a fost imensa. Preturile automobilelor oferite spre vanzare au fost in general mari, peste medie, totusi am sesizat ca s-au incheiat numeroase tranzactii, unele pentru modele de sute de mii de euro. Voi reveni cu alte aspecte surprinse pe parcursul targului precum si cu prezentarea a doua lucrari de exceptie pe care le-am achizitionat. Techno Classcia Essen este un adevarat spectacol, in care maiestria restaurarii si pasiunea pentru vehiculele istorice isi dau intalnire dand nastere unui eveniment de exceptie.

4 comentarii:

  1. Un adevarat eveniment ! Din pozele prezentate mi-au atras atentia Mercedes-ul si Horch-ul, ambele interbelice. Aceste masini au avut o istorie fabuloasa si multe au reaparut din SUA sau fosta URSS. Am dedus ca Mercedesul se afla la standul oficial dar Horch-ul parea scos la vanzare. Auto Unionul de sport era original? Ne poti da niste detalii despre aceste masini (care se tranzactioneaza foarte rar si la niste sume mari)? C.Tase

    RăspundețiȘtergere
  2. AU e o replica oficala, au fost multe Horch 853 de vanzare la targ, in functie de tipul caroseriei preturile plecau de la 800.000 euro. O sa revin cu comentarii.

    RăspundețiȘtergere
  3. AU e o replica oficala, au fost multe Horch 853 de vanzare la targ, in functie de tipul caroseriei preturile plecau de la 800.000 euro. O sa revin cu comentarii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mercedesul mi-a atras atentia in mod special, dar nici celelalte masini nu sunt mai prejos.

    RăspundețiȘtergere