sâmbătă, 30 aprilie 2011

Bataia cu flori
















In acest weekend se desfasoara desfasoara in organizarea Primariei Sectorului 2 a XIII-a editie a Targului Anticarilor. Desfasurat in Parcul Obor evenimentul a cupride si traditionala expozitie cu vehicule istorice organizata de Clubul Vehiculelor de Epoca (C.V.E.) care in prima zi a reunit peste 25 de vehicule istorice (foto 1 & 2). Sambata 30 aprilie ora 11:00, in cadrul Targului Anticarilor a fost reeditata „Bataia cu flori de la Sosea”. Evenimentul aminteste cum se celebra odinioara Ziua Nationala a Romaniei la 10 mai. Bataia consta in aruncarea cu flori in trasurile aflate la Sosea. De la tribune impodobite se aruncau buchete, iar daca acestea nimereau intre vehicule, copiii se repezeau sa le culeaga de pe jos, iar apoi le aruncau ei cu mai multa indemanare in trasurile care treceau pe sosea. „Bataia cu flori” se tinea de la Arcul de Triumf si pana pe Soseua Kiseleff, iar proprietarii trasurilor care doreau sa participe plateau o taxa, banii fiind oferiti unei societati de binefacere. Expozitia si parada vehiculelor istorice s-au bucurat de un public numeros, automobilele si motocicletele participante starnind aplauzele miilor de bucuresteni prezenti la eveniment. La eveniment au fost prezente numeroase personalitati, cel mai indragostit de vehiculele de odiniora parand a fi distinsul realizator de televiziune si jurnalist Stelian Tanase (foto 3). In premiera la un eveniment de acest gen AUTOMOBILIA a oferit colectionarilor de literatura auto o serie de lucrari interesante, multe din perioada interbelica, precum si insigne si medalii (foto 4).




Album foto Dragos Frangu




Stirile PRO Tv

2 comentarii:

  1. Interesant standul Automobilia, unele carti expuse erau mai greu de gasit decat cele oferite de catre anticarii prezenti.
    Sorin.

    RăspundețiȘtergere
  2. Corect, din pacate interesul pentru segmentul asta e f scazut. Am reusit insa sa cumpar o fotografie de exceptie, un Traction Cabrio inmatriculat la Ploiesti si sa culeg cateva informatii, chiar si o promisiune pentru un anuar 1916 cu toate vehiculele inmatriculate in RO, deci a meritat efortul.

    RăspundețiȘtergere