joi, 15 decembrie 2011

Manualul Automobilistului (partea a IIa)


Recent am finalizat inventarierea cartilor auto romanesti din arhiva AUTOMOBILIA iar numarul titlurilor publicate inainte de 1950 m-a pus pe ganduri, pentru ca este foarte mare : 101. E drept ca in unele cazuri discutam de acceasi lucrare cu mai multe editii. Ma gandeam ca va trece multa vreme pana ce va aparea vreo "noutate" dar m-am inselat, si inca de doua ori. Astazi am avut sansa sa achizitionez o lucrare cu totul necunoscuta si evident rarisima, Manualul Automobilistului, partea a IIa "Transmisiunea si intretinerea" publicata de Virgil Coman, cel mai probabil la sfarsitul anilor '10. Editata de "Viata Romaneasca SA" lucrarea are 308 pagini si o bogata ilustratie (fotografii si schite). Grafica copertii este semnata E. Marvan, un celebru fotograf si grafician bucurestean de la inceputul secolului trecut. Lucrarea are patru volume asa incat vanatoarea continua !

4 comentarii:

  1. Laudabila prezentarea acestor publicatii care veneau sa popularizeze tehnica automobilului in randurile publicului din Romania.
    V-as ruga insa sa nu dati peste cap datele de publicare ale acestor carti. Ele au aparut la sfarsitul anilor 30, inceputul anilor 40.
    Ele au fost urmate (mai bine zis... continuate) de excelenta serie "Practica automobilului" scrisa de Petre Cristea in anii 50.

    RăspundețiȘtergere
  2. La ce va referiti cand spuneti "........ sa nu dati peste cap datele de publicare "

    Cartea e publicata cu siguranta in perioada 1910-1920

    RăspundețiȘtergere
  3. La ce va referiti cand spuneti "........ sa nu dati peste cap datele de publicare "

    Cartea e publicata cu siguranta in perioada 1910-1920

    RăspundețiȘtergere
  4. Thank you for good.http://buyautomobilia.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere