duminică, 26 mai 2013

Marele Premiul al A.C.R.R. 1927

Astazi am avut onoare sa-l vizitez pe presedintele A.C.R.R., dl Dan C. Basiliade, motivul o sa-l aflati intr-un alt material. La finalul intrevederii, galant ca de obicei, dl. Basiliade m-a condus, si cand sa ne despartim il aud spunand : "A, era sa uita, am ceva pentru tine, am primit o placheta de la descendentii unei celebre familii de automobilisti, membri A.C.R.R. si la tine in colectie e pe maini bune". Pleaca si revine in cateva secunde cu placheta din imagine. Mi s-au taiat picioarele. Nu stiu cum i-am multumit si nici cand am ajuns in strada, apoi in parcul Herastrau (eram cu familia, toti pe biciclete). Prin cap mi se derulau tot felul de lucruri, gandindu-ma la o cursa despre care nu am mari informatii insa e musai sa aflam tot. Frumusetea acestei plachete si mai ales a gestului dl Basiliade ma obliga sa sap adanc. Diametrul este de 80 mm, placheta este semnata "FK" in dreapta, deasupra gaurii de fixare.

3 comentarii:

  1. Este o bijuterie extraordinara ce poarta istoria unui concurs extraordinar.
    Al VI-lea Concurs International pentru Marele Premiu al ACRR.,desfasurat pe un traseu de 2222 km.
    Marele Premiu a fost castigat de d-nul Mircea Cantacuzino, locul doi (medalia de argint si un premiu de 50.000 lei) a fost castigat de d-nul George Polizu-Micsunesti pe un automobil Willys-Knight

    Aran

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate intr-o buna zi, cand ai timp, o sa dai curs invitatiei de a ne prezenta cate ceva din colectia ta de plachete, medalii etc la Societatea Numismatica Romana. Eu te astept cu mare placere si maxim interes.
    Bogdan

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum mare drag, din pacate in aprilie intalnirea vostra s-a suprapus cu primul eveniment R.C.R.

    RăspundețiȘtergere