joi, 19 iulie 2012

Mog Belgium - Visiting Tanase

Intre 12-30 iulie 2012 va avea loc raliul "Mog Belgium- Visiting Tanase" organizat de clubului posesorilor de Morgan din Belgia.
Morgan este singura marca de autoturisme sport britanica fabricata aproape in aceeasi formula incepand din 1936 , fiind unica masina inca in productie curenta in aceeasi fabrica apartinand familiei al carei nume il poarta (la a 3a generatie) si avand numerosi fani in lumea intreaga.

Raliul este organizat cu ocazia aniversarii a 25 ani de existenta a Clubului belgian, fiind o ocazie de a-l onora pe cel care le realizeaza desenele si imaginile aparute in revista Clubului de mai bine de 19 ani, artistul roman Valentin Tanase.

"Visiting Tanase", numele generic al raliului, pe langa cunoasterea vietii si activitatii artistului Clubului in patria sa natala este si o ocazie de a cunoaste zonele pitoresti ale Romaniei, cultura si traditiile romanesti, inca putin cunoscute in Europa.

Traseul raliului s-a inspirat din ruta parcursa de Godefroy de Bouillon, flamand de origine, conducatorul primei cruciade catre Tara Sfanta intre anii 1096-1099. Astfel, cele 9 masini Morgan cu cate 2 coeschipieri vor merge pe urmele acestuia de la Bruxelles la Heilbron, Regensburg, Viena, Budapesta si Szeged. De la Szeged raliul va parasi ruta cruciatilor, indreptandu-se catre Romania, tara desenatorului Clubului, Valentin Tanase.

Vor parcurge, incepand din 19 iulie 2012, ruta Arad, Deva, Sibiu, Brasov, Sinaia, Bucuresti cu vizitarea locurilor de rezonanta istorica intalnite. Incepand de la Brasov, coloana de masini a raliului va fi insotita si de membri ai Morgan Club Romania - Dracula MOG cu masinile lor. Desi mai tanar decat confratele sau belgian, clubul roman al posesorilor de masini Morgan are deja un palmares de participari la raliuri si evenimente internationale si este afiliat la "Morgan Sports Car Club", sarbatorind in acest an 5 ani de la infiintare.

Intre 20-22 iulie raliul va poposi la Bucuresti cu vizitarea edificiilor "Micului Paris" de odinioara si a monumentelor si lucrarilor monumentale realizate de Valentin Tanase in capitala. Nu va lipsi o defilare si o prezentare a masinilor Morgan in Piata Revolutiei, in parcarea de la Athenee Palace Hilton,in ziua de 21 iulie, ora 12.00.

Dupa cina de gala de la Cercul Militar National din seara zilei de 22 iulie, raliul va porni mai departe pe autostrada A1 catre stravechea vatra a manastirii Horezu, apoi pe deja celebrul drum "Transalpina' pe traseul Polovragi-Voineasa, apoi pe Valea Oltului pana la Sibiu si de acolo, pe 24 iulie catre Arad si Szeged, reluand vechiul drum al primei cruciade.

Dincolo de senzatia aventurii traite pe viu, de-a lungul acestui traseu atat de vast, evenimentul automobilistic asteptat este si o promovare a imaginii Romaniei, atat de necesara in aceste zile.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu