luni, 1 februarie 2010

Filmul uitat (I)


Ieri am primit o fotografie cu totul aparte. Dl. Ionut Parjolescu, colectionar de machete din Bucuresti, imi spusese de ceva vreme ca a locuit in bloc cu fostul proprietar al Aero-ului meu, masina stand ani de zile parcata la "bordura" in zona intersectiei Doamna Ghica.
Recent dl. Parjolescu a decoperit un film developat de pe care insa nu se realizasera niciodata fotografii. Fotografia a fost realizata de in parcarea magazinului Bucur Obor, cu mai bine de 20 de ani in urma, inainte de startul in Raliul Bucuresti-Sinaia. Unul din pustii din imagine e desigur dl Parjolescu, in spate aparatului fiind tatal sau. Desi filmul a suferit degradari, in fundal se poate distinge automobilul drag mie, Aero 30 Roadster.
Oricine detine asemenea fotografii de arhiva e rugat sa ma contacteze.
Multumesc dle Parjolescu !

6 comentarii:

 1. Foto e post 78, dupa numere.

  Am gasit o poza pe net cu un AERO 30 in Romania, modelul e Sodomka deci dupa 1937. Trimit prin e-mail.

  A

  RăspundețiȘtergere
 2. Cateva corecturi: poza este realizata acum vreo 20 de ani, nu 30. 1987, 1988 sau 1989, posibil sa fie chiar din septembrie sau octombrie 1989. Proprietarul de atunci al masinii locuia in blocul de vis-a-vis, insa intre blocuri era o parcare in care odihnea si Aero-ul.

  Ionut

  RăspundețiȘtergere
 3. Am modificat, scuze, raliul se tinea in fiecare an la sfarsitul lui septembrie.

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu mai are si alte poze de eveniment? Filmul ar putea fi scanat, cam toate laboratoarele foto digitale fac treaba asta la un pret modic.

  RăspundețiȘtergere
 5. Si eu am pus aceeasi intrebare, am promisiunea ca ne vom mai delecta si cu alte fotografii.

  RăspundețiȘtergere
 6. Imi aduc si eu aminte de doua masini antebelice din zona:
  -Una galbena din zona zona Doamna Ghica (Presupun ca Aero-ul in discutie)
  -Un Hanomag negru care venea destul de des din zona Andronache

  Mai erau si altele, dar nemiscate. Daca-mi aduc bine aminte cea galbena cred ca am vazut-o ultima data in 1991-1992, iar Hanomag-ul cred ca prin 1996-1997.

  RăspundețiȘtergere