duminică, 26 septembrie 2010

1972 anul primului eveniment ?


Am citit recent o stire conform careia in 1979 a fost organizat pentru prima data in Romania un eveniment cu vehicule istorice. Nimic mai fals ! In '79 a fost reeditata pentru prima data cursa Bucuresti-Giurgiu dar nu a fost o premiera in domeniu.

Numarul din mai 1972 al revistei Autoturism publica fotografia si stirea de mai sus referitoare la organizarea primei editii (cel mai probabil in luna aprilie 1972) a "Raliului batranetii", eveniment care a fost reluat si in 1973. Lansata in februarie 1969 revista Autoturism nu a publicat niciodata pana la acel moment vreo stire referitoare la manifestari autohtone de acest gen deci e de presupus ca nici nu au existat.
Pe coperta aceleiasi publicatii Autoturism, numarul din septembrie 1973, putem vedea o fotografie de la "Raliul Litoral" un alt eveniment dedicat vehiculelor istorice. In revista este prezentata o fotografie surprinsa in timpul paradei din Constanta, se precizeaza ca au participat 17 masini care au parcurs traseul Bucuresti-Constanta participand ulterior la Serbarile Marii printr-o parada Mamaia-Mangalia.
Pana vom gasi alte informatii putem considera fara sa gresim ca primul eveniment cu vehicule istorice a fost organizat in Romania in aprilie 1972. De mai multi ani am inceput sa colectez articole, informatii, clasamente si desigur fotografii de la evenimentele desfasurate inainte de '89 in Romania cu vehicule istorice pentu a realiza un album si un istoric al inceputurilor acestei miscari. Daca printre cititori se numara participanti la aceste evenimente sau descendentii lor, ii rog sa ma contacteze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu