joi, 24 noiembrie 2011

Nash revine in Romania

Am placerea sa va semnalez revenirea pe soselele romanesti a marcii Nash, o prezenta obsnuita in perioada interbelica. Recent a fost importat din Olanda si atestat un Nash Eight (1931) care cu siguranta va fi unul din punctele de atractie la Antebellum 2012. Din informatiile pe care le detin in tara mai exista un automobil Nash din anii '30, model Ambassador, aflat in conservare.

6 comentarii:

  1. Pe classicar3xforum.ro, a aparut la un moment dat, un user numit "octaviandinculescu" care vindea un Nash Lafayette din 35.

    Citez:

    "Va salut! Asa cum scrie si in titlu am un nash lafaette manufacture din 35, un vauxal din 30 si o motocicleta simson din 60 pe care doresc sa le vand. Doresc cateva sfaturi sau sugestii despre vanzarea lor. Va multumesc!
    ....
    nash lafaette an fabricatie 1935,masina este radiata dar se poate inmatricula,motor si caroserie originala,tapiteria -retapitata, masina porneste dar nu pleaca de pe loc , am inteles ca are ambreiajul de reconditionat"

    Insa mai multe informatii nu au mai aparut...
    Subiectul poate fi urmarit aici (trebuie user pt a citi):
    http://classiccar.3xforum.ro/post/7439/1/Vreau_sa_vand_un_Nash_lafaette_din_35_un_vauxal_din_30_astept_idei_/

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate, sunt 3 cu cel mentionat in anunt, posibil si mai multe, oricum pe strada nu cred sa mai vedem altul mergand prea curand.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bun Venit in Romania, Nash Eight!
    In perioada interbelica,in Bucuresti, pe strada Cobalcescu la numarul 45 a fost cladit un garaj si atelier pe 5 etaje. Aici au fost aduse si montate masini de precizie originale din uzinele Nash,pentru a putea fi reparate in cel mai scurt timp si in cele mai bune conditii,automobilele Nash. Tot aici a existat un impresionant depozit de piese de schimb originale Nash, constituit cu intentia eliminarii timpului de asteptare pentru sosirea pieselor de schimb din USA, comandate de potentialii clienti. Acest garaj, putea sa adapostesca, 230 de automobile.

    RăspundețiȘtergere
  4. F. buna completarea, pacat ca nu semnati/va inregistrati ca sa stim sursa informatiilor.

    Cladirea exista si astazi, e reprezentanta Renault/Dacia (Auto Cobalcescu)

    http://www.autocobalcescu.ro/oferte/Renault/service-cobalcescu

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai era un NASH Ambassador Six posibil model 37-38 (cu parbriz din doua bucati) in stare de functionare in / sau langa Buzau. Masina cred ca avea motor diesel "aftermarket" in buna traditie romaneasca. Oare ce s-a mai intamplat cu acest NASH? Ultima data l-am vazut in 2003. C.Tase

    RăspundețiȘtergere
  6. Exista, insa am senzatia ca e Nash doar pe hartie, pare Buick ....

    RăspundețiȘtergere