joi, 7 noiembrie 2013

Lacune legislative

Catalogul privind “Clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe” poate fi consultat online accesand http://codfiscal.net/1314/catalogul-privind-clasificarea-si-duratele-normale-de-functionare-a-mijloacelor-fixe Pentru cei care detin societati comerciale care au in proprietate vehicule istorice se naste intrebarea : se amortizeaza acestea, si daca da dupa cat timp ? Dupa ce spune documentul citat da, conform capitolului 2.3.2. Mijloace de transport auto , articolul 2.3.2.3 : « Alte mijloace de trasport auto neregasite in cadrul clasei 2.3.2. » Perioada de timp specificata este de 4-8 ani. Sunt clare doua lucruri :


- legiuitorul nu a luat in calcul ca mijloacele de transport ale unei societati comerciale pot fi si moto (si sunt multe cazuri de acest gen, primul care imi vine in cap sunt firmele de curierat/livrare pizza) si al doilea ;

- in principiu valoarea un vehicul istoric se apreciaza dupa 4-8 ani ;

Ca nu ne pomenim peste ceva timp ca vreun politician zelos ne arata cu degetul « o portita » (cum le place sa boteze scaparile izvorate, culmea, din incopetenta lor) m-am gandit ca e bine sa prezint public acest subiect, pentru cine are urechi sa auda si functie sa actioneze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu