joi, 26 iunie 2014

Concursul de Eleganta Sinaia 2014

Sambata 28 iunie Retromobil Club Romania, sub Inaltul Patronaj al MS Regelui Mihai I al Romaniei, cu sprijinul Primariei Orasului Sinaia si al Muzeului National Peles, organizeaza la Sinaia cea de-a IV-a editie a Concursului de Eleganta, eveniment inclus in calendarul international F.I.V.A.. La cele opt categorii ale concursului vor participa 42 de vehicule istorice, un sfert dintre acestea fiind prezentate in premiera publicului. Si in acest an vor fi prezente automobile unicat, de o mare valoare colectionistica. ASR Principele Radu si ASR Principele Nicolae, membri de onoare ai R.C.R., vor asista la concurs. Juriul va fi prezidat de dl Corrado Lopresto, cel mai important colectionar italian de vehicule istorice, recent castigator pentru a patra oara a celui mai celebru concurs din lume, Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Cele 42 de vehicule istorice selectate de juriul concursului, vor fi expuse pe Domeniul Regal Peles sambata 28 iunie in intervalul 10:00-16:00 si vor defila prin fata juriului si a publicului spectator incepand cu ora 11:30.

Incepand cu ora 18:00 va fi organizata o parada pe bulevardul central al orasului Sinaia. Incepand cu ora 19:00 in fata Casino-ului Sinaia se va desfasura festivitatea de premiere. Automobilele participante vor concura pe categorii, dupa cum urmeaza :

Antebelice Cabriolet
Antebelice Coupe
Antebelice Sedan
Clasice Cabriolet
Clasice Coupe
Clasice Sedan
Fabricat in Romania
Automobile de competitie

Pe langa cel mai ravnit trofeu "Best of Show" vor fi acordate mai multe premii speciale :

Premiul de restaurare
Premiul de conservare
Premiul pentru cea mai mare distanta parcursa
Premiul pentru cel mai vechi automobil
Premiul publicului
Premii speciale ale juriului/sponsorilor

Ca in fiecare an, in paralel cu concursul, in parcajul din zona Economat va fi organizata o expozitie cu vehicule istorice la care si-au anuntat participarea peste 50 de automobile.

”Continuăm la Sinaia o frumoasă tradiție a concursurilor automobilistice. Încă din perioada interbelică, orasul nostru, resedinta a regilor, a găzduit evenimente de acest gen, de o eleganță și un rafinament aparte. Vă invit să ne bucurăm împreună de spectacolul oferit de mașinile participante la Concursul de Eleganță, pe domeniul Castelului Peleș”  - Vlad Oprea - Primarul Orașului Sinaia

« Concursul de Eleganta Sinaia, aflat la a patra editie in varianta moderna, dedicata vehiculelor istorice, este cel mai important eveniment din cele peste 25 organzate anual de Retromobil Club Romania. Prezenta dl Corrado Lopresto in calitate de presedinte al juriului, va contribui cu siguranta la cresterea prestigiului evenimentului, pe care ne straduim de la an la an sa-l facem cat mai atractiv. Va asteptam la Sinaia pentru a admira adevarate bijuterii pe roti » - Bogdan Coconoiu – Presedinte R.C.R.

Parteneri organizatorici : Primaria Orasului Sinaia , Muzeul National Peles

Sponsor principal R.C.R. : ALLIANZ TIRIAC Asigurari

Automobilul oficial al evenimentului : BMW

Sponsori si parteneri ai evenimentului : Game World, Domeniul Manasia, Oldtimer Studio, Grandprix Originals, Bergenbier, Tony Detailing, AMPRO, Socomec, INES, Hotel Palace, Just Classics, SevenFriday, Heritage Auto, Alka, MOTUL.

Parteneri media : Auto Motor si Sport, AUTO Pro, 4 Tuning, pasiunea.eu , Oldtimer.ro , automobilia.ro.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu