luni, 23 noiembrie 2009

Medaliile moto semnate Huguenin (II)



O alta medalie de motociclism foarte interesanta, semnata Huguenin, este cea decernata in 1927 participantilor la Cupa Negel "pusa in competitiune" de sportivul B.B. Asan in amintirea varului sau locotenentul aviator Negel, decedat intr-un accident in anul 1913. Pe aversul medaliei, care are un diametru de 30 mm, este prezent un motociclist in viraj, in partea drepta jos fiind prezenta semnatura artistului. Reversul medaliei are o parte centrala destinata inscriptionarii, care este extrem de sugestiv incadrata in partea de sus de un leu iar in partea inferioara de niste frunze de stejar.

2 comentarii:

  1. Aceste medalii se pot achizitiona cu sume modice de prin targuri , sau este un cerc inchis al colectinarilor in care numai acolo le poti gasi...?


    DAN

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum 20 de ani mai apareau si prin targuri, la sume modice, astazi insa au devenit foarte rare. Cercul e destul de mic, oferta si mai mica, e destul de greu sa mai gasesti ceva interesant, atat datorita raritatii lor cat si
    slabei activitati de anticariat din Romania, care in prezent vinde marfa de import,lucruri vechi dar fara valoare deosebita, vandute la noi la preturi astronomice. Am insa cativa anticari adevarati cu care colaborez de foarte multi ani.

    RăspundețiȘtergere