duminică, 4 iulie 2010

Ne-a parasit Dorel Goleanu


Astazi am primit tragica veste a decesului colectionarului brasovean Dorel Goleanu, membru al Clubului Vehiculelor de Epoca. L-am cunoscut pe Dorel Goleanu la inceputul anilor '90. Participa la evenimentele organizate de C.V.E. cu un automobil Mercedes Ponton si un superb Mercedes 170 v Cabriolet (1939) (foto 2 - Virgil Mihailovici) . Masinile sale au aratat intotdeauna impecabil, dovada ca anii petrecuti peste ocean au determinat acumularea unei experiente care apoi s-a materializat in practica. A renuntat la cele doua masini in favoarea unui Mercedes 230 Cabriolet (1940) (foto 1). Participant activ la evenimentele dedicate vehiculelor istorice Dorel Goleanu a fost un membru marcant al comunitatii colectionarilor si restauratorilor de automobile din Romania. Inmormantarea va avea loc marti 6 iulie la Brasov. Dumnezeul sa-l odihneasca in pace !

2 comentarii:

  1. Buna ziua!

    Numele meu este Laura si sunt fiica de fost proprietar de Mercedes 170v Cabriolet.

    Va trimit acest mail sperand ca ma veti putea ajuta sa reconstitui traseul pe care l-a urmat masina tatalui meu, dupa ce a fost vanduta.
    Masina a fost vanduta pe 8 martie 1989, cu 20 de zile inainte ca eu sa ma nasc, si de cand ma stiu, la vederea putinelor poze care le-au mai ramas alor mei, ma apuca o febra teribila sa caut masina.

    Nu stiu sa va dau prea multe detalii. Stiu doar ca este vorba de modelul rosu cu negru care a participat la filmarile pentru filmul "Ziua Z", al lui Sergiu Nicolaescu. Din ce am cunostinta, masina a fost vanduta cuiva din Suceava. Atunci, din cate imi spune tata, erau doar 2 modele in tara - a lui, si inca una din Brasov (sa fi fost a d-nului Golescu?). Nr de inmatriculare care apare in pozele alor mei era 2-BZ-4372.

    Sunt fiica si nepoata de soferi profesionisti, instructori auto, maistri mecanici si am automobilismul in sange. De ceva vreme tot spun ca voi incerca sa gasesc un fir care sa duca la masina, sa vad si eu in ce comoara m-a plimbat mama in burta ei timp de 8 luni, si sa mai vada si tata o data ce masina a avut pe mana si ce a pierdut.

    Va multumesc anticipat pentru orice strop de ajutor pe care mi-l puteti oferi in rezolvarea acestui puzzle,

    laura.plugaru@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  2. O sa incerc sa va ajut, va contactez pe email.

    RăspundețiȘtergere