marți, 14 mai 2013

Masinile Militiei in anii '60.La Targoviste fiinteaza Muzeul Politiei Romane. http://www.politiaromana.ro/muzeul_politiei.htm
Doua fotografii i-au atras atentia colegului Viorel Burcea care a vizitat recent institutia.

Prima a fost realizat in anul 1967 cand in dotarea Serviciului Circulatie au intrat automobilele Volkswagen 1200 (de culoare albastra). In a doua e imortalizat un autoturism de teren M461 (de culoare kaki) din dotarea Militiei. Interesante sunt si numerele de inmatriculare succesive ale autoturismelor VW (2 B _ _ _ )

In cazul ambelor autoturisme inscriptionarile sunt discrete, la VW deasupra numarul de  inmatriculare din fata (Controlul circulatiei) iar la M461 in partea dreapta a parbrizului (Militia) (rosu pe fond alb).

Un comentariu:

  1. Interesant articol. In filmul romanesc de aventuri ''Prieteni fara grai", apare un VW de Militie, la care se pare nr. de inmatriculare este montat pe bara de protectie ori acesta lipsea si in locul lui era montata placa cu inscriptionarea Controlul circulatiei ...?
    Fotografia din articol lamureste ce fel de uniforma purta echipajul de pe VW in acele vremuri. In film apar langa masina altfel imbracati.

    DAN
    DAN

    RăspundețiȘtergere