sâmbătă, 5 martie 2011

T-ul cu caroserie din aluminiu

Astazi si maine la World Trade Plaza, in cadrul editiei a 40-a a targului anticarilor Rom-Antique, W.T.C.B. si Clubul Vehiculelor de Epoca prezinta un automobil Ford T fabricat in 1923 http://www.wtcb.ro/events/2011/romantique
Dupa o lunga corespondenta prin email, am avut in final placerea sa-l cunosc pe dl Mihai Lazar, cel care a important recent aceasta bijuterie tocmai din Statele Unite ale Americii. Dl Lazar a facut o descoperire interesanta : cu exceptia aripilor, a capotelor motorului, a scarilor si a mastii radiatorului caroseria automobilului este realizata din aluminiu. Firma Ford a realizat aceste caroserii pentru o scurta perioada 1922-23, ceea ce sporeste valoarea acestui exemplar.
Un alt lucru ce merita remarcat este faptul ca acest exemplar are o caroserie berlina cu patru usi, tip "Fordor Sedan" completand seria de Ford-uri T cu caroserii phaeton, speedster si coupe existenta deja in tara.
Nu pot decat sa salut aparitia unui nou vehicul istoric interbelic in Romania si sa-l invit pe dl Lazar la a VII-a editiei ANTEBELLUM asupra careia am sa revin cu detalii la inceputul saptamanii viitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu