vineri, 5 aprilie 2013

Panou de avertizare A.C.R.R.

"Vrei sa nu patesti ca mine ." Fotografia de mai sus a fost de vanzare pe net insa am ratat achizitia. Asa ca daca vreti sa nu patiti ca mine, ca sa parafrazez mesajul A.C.R.R., puneti-va un reminder in telefon cand urmariti licitatii pe net. Intreband vanzatorul daca nu are o copie scanata acesta mi-a spus ca mai are inca una identica ... Am avut noroc. "Pe drumul spre Ploiesti" este comentariu notat de autorul pozei pe verso. Dupa lotul de fotografii din care facea cred ca autorul pozei era un ofiter german poza fiind facuta in perioada 1941-1944. Nu-mi dau seama unde dar am mai vazut undeva aceasta fotografie si stiam ca panoul era la intrarea in Sinaia. Dupa cum arata insa decorul se pare ca panoul era postat undeva intre Ploiesti si Campina. Poza de mai sus este cea ratata, in cea primita apare o borna mica, tipul care marca intre bornele kilometrice parcurgerea a 100 m. Pare ca pe borna sunt doua numere, posibil sa fie si kilometrul, asa incat sunt in cautarea unui microscop, ca s aidentific locatia exacta .... Orice poate detalii despre acest panou de avertizare e rugat sa posteze un comentariu. 

Un comentariu:

  1. Exista o poza din 1940 cu acea masina, insa din alt unghi: http://volganeagra.blogspot.co.uk/2010/08/sinaia-1940.html
    Poza a fost facuta de un grup de turisti polonezi. Greu de spus daca poza e din acelasi lot ; inclin sa cred ca nu, probabil era pur si simplu o "vedeta" al peisajului si deci fotografiata des, exact cum exista sute de poze cu Dacia Sport din zona Lipscani.

    RăspundețiȘtergere