luni, 11 mai 2009

Record la Rasnov

Stirea zilei e urmatoarea, Horatiu Ionescu Cristea a stabilit duminica 10 mai un nou record al cursei de VTM de la Rasnov - Memorialul Ludovic Balint (9-10 mai 2009) cu timpul de 2:03:872
http://www.youtube.com/watch?v=bQYiChglt4o&eurl=http%3A%2F%2Fhoratiu%2Eionescucristea%2Ero%2Fvideo%2Ehtml&feature=player_embedded


Osella PA20S, cu care a concurat multiplul Campion National de automobilism Horatiu Ionescu Cristea, este o masina fantastica, marca italiana avand radacini nobile, asa cum mi-a precizat un alt Horia, Horia Popescu, presedintele Comisiei Tehnice a R.C.R.. Enzo Osella, fondatorul firmei, a alergat pentru echipa Abarth in tinerete. In anul 1971. cand firma Abarth a fost preluata de Fiat, Osella a cumparat echipa de curse Abarth impreuna cu programul monopostului de coasta. Asa s-a nascut viitoarea campioana absoluta de viteza in coasta.

Stiu , la prima vedere parea ca am iesit din sfera subiectelor cu care va obisnuisem, si totusi mai exista o legatura. Horica, cum ii spun apropiatii, e un mare fan al vehiculelor istorice, unul extrem de avizat cu care intotdeauna mi-a facut o reala placere sa schimb impresii, de la care am invatat foarte multe lucruri.

Si asta nu e tot, Horatiu Ionescu Cristea, cel putin mie, mi-a redat interesul pentru Campionatul National de Raliuri, alegerea sa de a concura si anul acesta cu o legenda a raliurilor, Ford Escort Mk II de Grupa 4 fiind cel putin pentru mine punctul de interes major.

Desigur masina e preparata conform prescrisptiilor actuale, motor Millington (alta legenda) Diamond 2500 cmc aspirat, 300Cp la 8000 rpm, cutie secventiala Quaife cu 6 trepte insa asta nu stirbeste cu nimic farmecul produs in momentul in care o vezi evoluand.

Vizionare placuta si sa-i tinem pumnii lui Horica !!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=V9kufJ6TbuY


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu