vineri, 6 aprilie 2012

Album Dacia 1300 cu poze 1100

Arhiva AUTOMOBILIA s-a imbogatit in urma cu cateva zile cu un material extraordinar, un album fotografic realizat de U.A.P. cel mai probabil in perioada 1969-1970. Albumul contine 18 fotografii color si una alb-negru, dimensiunile find 175x105. Dintre acestea 15 sunt cu Dacia 1100, mare parte fiind realizare pe liniile de montaj. Cu toate acestea titlul albumului este "Dacia 1300" cauza fiind probabil aceea ca se stia ca viata modelului 1100 urma sa fie extrem de scurta, urmand a fi inlocuit in productie de 1300. Copertile sunt imbracate in piele naturala, prima fiind brosata. Banuiesc ca albumul a fost realizat intr-o serie extrem de restransa, cu ocazia promulgarii HG 1395 / 1969 prin care Uzina de autoturisme si Uzina de Piese Auto Colibasi au fuzionat formand Uzina de Automobile Pitesti.Albumul provine din biblioteca unui inalt demnitar comunist comercializata recent de mostenitorii acestuia prin intermediul unui anticar.    

3 comentarii:

 1. Buna ziua ,

  Albumul provine din biblioteca lui Manescu M ?

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu, nu e un nume sonor, cel putin eu l-am auzit pentru prima oara, anticarul mi-a promis ca dupa ce termina tranzactia o sa-mi dea mai multe detalii, am sa revin.

  RăspundețiȘtergere
 3. Buna ziua,

  Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

  Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
  Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

  dumitru_gabriela31@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere