duminică, 3 mai 2009

Gonind din calea norilor









Ca de obicei vremea nu tine cont nici de sarbatori nici de zilele libere, ca sa nu mai vorbim de evenimente, asa ca dupa precipitatiile cazute vineri, ziua de sambata a debutat sub amenintarea unor nori negri. Din lista vehiculelor istorice anuntata initial au fost cateva care au lipsit. Cativa proprietari s-au speriat de posibile precipitatii insa o absenta a fost cauzat de un motiv cu totul aparte. In capitala Romaniei, Bucuresti, in anul de gratie 2009, inca mai exista strazi care dupa precipitatii devin inaccesibile. Desigur ca primarul care ...... este responsabil de aceste lucruri doarmea foarte linistit la ora la care un cetatean al capitalei, platitor de impozite si taxe locale, isi vedea naruit planul de a participa la eveniment de un drum public devenit peste noapte mlastina.
Revenind la eveniment, iata lista vehiculelor istorice participante : FORD A Roadster (1928), CITROEN Traction (1935), HANOMAG Rekord (1936), WANDERER W 52 Cabriolet (1937), SKODA 1100 Cabriolet (1938) MERCEDES 170 V (1938), FIAT 1100 Cabriolet (1939), SKODA 1100 Popular (1939), WILLYS MB (1943), WILLYS CJ 2A (1947), WILLYS CJ 2A (1948). Merita subliniata si salutata implicarea Primariei Sectorului 2 in organizarea evenimentului, care a permis desfasurarea expozitiei la doar cateva zeci de metri de locul traditional din care inainte de 1989 se dadeau starturile in Festivalul Masinilor de Epoca Sinaia. Dupa expozitie o parte din participanti s-au gandit ca nu e bine sa-si forteze norocul legat de ploaie si s-au grabit spre garaje, totusi programul a fost respectat fiind efectuata si parada pana la baza de agrement de la Belciugatele.
SIMFONIA MOTOARELOR a fost primul eveniment organizat de nou infiintata sectie de vehicule istorice antebelice din cadrul RETROMOBIL CLUB ROMANIA, sectie condusa de dl. Razvan Badulescu, urmatorul eveniment dedicat exclusiv acestei categorii de automobile fiind programat pe 28 iunie, cand va avea loc a V-a editie ANTEBELUM.

Un comentariu: