joi, 22 aprilie 2010

Pe strazile Aradului, la inceputul secolului XX



Parcurgand un forum am descoperit site-ul http://sageata-verde.uv.ro/index.html editat de un grup de pasionati de istorie feroviara din Arad. Misiunea lor este conservarea si salvarea liniei si a unei replici a ultimului tramvai care a circulat la inceputul secolului trecut in Arad. Va las sa parcurgeti acest interesant site, atragandu-va atentia asupra a doua carti postale de arhiva postate pe acest site.

In aceste carti postale puteti vedea primul model de autobuz care a circulat in Arad iar in a doua un splendid automobil decapotabil. Daca cineva cunoaste mai multe detalii le asteptam.

3 comentarii:

  1. Referitor la fotografia cu Podul Traian, peste Mures, care mai exista si astazi - am senzatia ca automobilul pare adaugat de fotograf care probabil l-a decupat din alta fotografie. Rezultatul e bun deoarece acesta apare in prim plan (-: Ce parere aveti? C.Tase

    RăspundețiȘtergere
  2. Tramvaiul ăla nu e replică. E original. Şi a circulat pe prima linie ferată electrică din România (când a fost deschisă, Aradul era încă sub stăpânire Austro-Ungară).

    RăspundețiȘtergere
  3. Citez de pe pagina de deschidere a site-ului

    "Din vechile "Sageti Verzi" mai circula ocazional una reconstruita la fabrica de vagoane "Astra" Arad. "

    Nu cred ca e vorba despre exemplarul din poza ...

    RăspundețiȘtergere