luni, 17 mai 2010

Antebellum - La borna nr. 6


ANTEBELLUM a avut doua parti distincte. In prima parte a fost expozitia de la Palatul Sutu, la care primele automobile au inceput sa soseasca in jurul orei 9:00 (foto 2). La 11:00 trecute fix s-a dat startul paradei. Privind in oglinda retrovizoare am vazut inca de la primul semafor cateva masini parasind (motivat) coloana asa incat ma gandeam ca pana la iesirea din Bucuresti o sa raman de unul singur. Numai ca, surpriza, la iesirea din Bucuresti (foto 3) grupul de antebelice era format din 7 automobile. Deplasarea pana la Belciugatele a decurs fara probleme iar Popasul Rustic Diana este un loc cu totul aparte. Restaurantul, pozitionat pe un ponton, are specific pescaresc, mancarea este delicioasa iar servirea ireprosabila (multumim dlui Mihai). Ca organizator am avut emotii insa la final toata lumea a fost incantata de locatie, descoperita de colegul Razvan Badulescu. In jurul restaurantului gazdele au organizat o adevarat gradina zoologica din care nu lipsesc poneii, caii, caprioarele si diferite pasari. Vremea s-a mentinut frumoasa pana la final , chiar daca norii negrii si intensificarea vantului ne-au creat ceva emotii.

La final am sa prezint cateva succinte concluzii. Alegerea locatiei s-a dovedit a fi una fericita. Palatul Sutu ofera expunere maxima, un cadru adecvat specificului evenimentului, iar curtea sa poate gazdui pana la 20 de automobile fara probleme. Publicul a devenit mult mai avizat iar civilizatia a fost desavarsita (nu au ramas in urma noastra gunoaie, nu s-a urcat nimeni in/pe masini, ba am fost chiar intrebati uneori daca e permis fotografiatul). M-am bucurat sa constat ca interesul presei pentru evenimentele de gen e incomparabil mai ridicat in prezent fata de anii trecuti, numeroase publicatii si posturi TV fiind prezente la ANTEBELLUM. A fost prima editie la care parada a parasit Bucurestiul, acest lucru urmand a capata un caracter permanent. Mai multi participanti dar si spectatori mi-au spus ca evenimentul a avut ceva din parfumul manifestarilor organizate inainte de '89 in Romania, iar un turist britanic se minuna cu voce tare ca un astfel de eveniment e posibil in Romania. Recomand si altor organizatori reteta, masini cat mai vechi, originale si obligatoriu in stare impecabila. Urmatoarea expozitie si parada a vehiculelor istorice antebelice, MOTOR NOSTALGIA, este programata pentru 13 iunie, voi reveni cu detalii.

4 comentarii:

  1. BRAVO.
    Have you been rocked?

    Mihai

    RăspundețiȘtergere
  2. Va marturisesc ca am ajuns din intamplare la evenimentul Dvs insa am ramas impresionata. Felicitari si asteptam noi evenimente de asemenea nivel.
    Delia P.

    RăspundețiȘtergere
  3. In fotografia a-III-a apar probabil intamplator numai marci de automobile fabricate in Cehia si Germania.
    Ochelarii din prima fotografie sunt cumparati din Romania? Exista pe un forum auto o fotografie din perioada interbelica, mai precis de la "Ralye Bucuresti", unde soferul unui Ford decapotabil are acelasi tip de ochelari.
    DAN

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, ai deptate si nu e intamplator, astea sunt masinile care au ajuns la Belciugatele, Cehoslovacia-Germania 4-3.

    In primul rand nu stiu de ce nu va inregistrati ca sa nu mai fiti "anonim"

    Ref ochelari sunt cumparati din Romania, in propotie de peste 90% colectiile Automobilia sunt compuse din piese cumparate din tara.

    O sa prezint maine povestea lor, ref poza pune te rog un link, cred ca e vorba de printul Nicolae, oricum ochelarii mei provin din alta parte.

    RăspundețiȘtergere